cercar :

lunes, 28 de octubre de 2013

EUiA condemna la brutal repressió al Sahara



  EUiA ha expressat avui la rotunda condemna front a la brutal repressió marroquina contra la població saharauí a les ciutats dels territoris ocupats El Aaiun i Smara, coincidint amb la visita de l’ Enviat Especial del Secretari General de Nacions Unides  pel Sahara Occidental Christopher Ross.


  La població saharauí ha sortit als carrers d’ambdues ciutats per a manifestar-se pacíficament contra la ocupació marroquina i per reclamar el seu legítim dret a l’autodeterminació. A El Aaiun la manifestació que va tenir lloc dissabte simultàneament per diversos carrers de la ciutat es va topar amb una brutal intervenció per part de les forces d’ ocupació marroquines que van llençar gasos llacrimògens i pedres contra els manifestants.


  Durant la nit, grups de colons marroquins, acompanyats de policies es van desplegar pel diversos barris de la ciutat armats amb pals i pedres i van irrompre a diverses cases de famílies saharauís. 

La llista de ferits suma pel moment a 118. Entre ells es troben destacats defensors de drets humans saharauís com Brahim Dahane o Galia El Djimi, així com com joves activistes i periodistes que estan donant a conèixer la situació dels fets mitjançant imatges i vídeos.

Des de EUiA, la seva responsabe d’ internacional Mireia Rovira ha condemnat els fets i ha deplorat “la passivitat de la comunitat internacional, que una vegada més mira cap a un altre costat mentre el poble saharauí continua éssent masacrat per la maquinària de repressió marroquina”.

“Una vegada més –ha continuat- assenyalem la culpabilitat dels diferents governs espanyols que amb el seu silenci s’han convertit en còmplices del règim marroquí, al que sense titubejar li vénen armes”. “De nou assistim al silenci còmplice dels mitjans de comunicació que estan aplicant una censura informativa a la repressió que envolta la visita de Ross”, ha finalitzat Rovira.

En aquest enllaç trobareu imatges sobre la brutal repressió al Sahara


No hay comentarios:

Publicar un comentario