cercar :

lunes, 17 de marzo de 2014

La Junta Estatal Republicana ( JER ) celebra la seva III Trobada estatal per impulsar el procés constituent republicà .



El PSUC viu participa en aquet  encontre  , a travès del nostre  camarada , Antonio Lopez.
La Junta Estatal Republicana ( JER ) creada el gener de 2012 va celebrar la seva III Trobada estatal en l'Escola Muñiz Zapico de CCOO de Madrid , al qual han assistit gairebé un centenar de representants de Juntes Republicanes i representants del plural i ampli moviment republicà de l'estat espanyol , que s'aglutina des de fa dos anys a la JER .
En aquesta III Trobada Republicà s'han donat cita partits polítics republicans d'esquerra ( IU , PCE, PSUC viu, IR , Republicans , Confederació dels Verds , PCE - ML ) , així com associacions polítiques i culturals com a Unitat Cívica per la República ( UCR ) i multitud d' associacions i ateneus republicans de gairebé totes les comunitats autònomes d'Espanya .
La III Trobada Estatal Republicà va avaluar de forma molt positiva el balanç de gestió de l'any 2013 on destaca l'avanç en l'extensió i consolidació territorial de Juntes Republicanes al conjunt de l' estat, així com la celebració el passat 1 de desembre de la I Trobada de Càrrecs públics per la República , on van participar més de 150 càrrecs diputats , regidors i alcaldes . Així mateix , es va celebrar com un èxit el treball realitzat per les juntes republicanes per tot Espanya convocant manifestacions per la III República en el marc del 14 d'Abril , pràcticament en totes les capitals de província i amb 20.000 persones a Madrid .
La III Trobada Republicà va debatre i va aprovar una Carta Programàtica que desenvolupa els plantejaments polítics i el model de República que volem construir , així com l'aprovació del Pla de Treball i l'estratègia de la JER per al 2014 . A la Carta Programàtica els republicans de la JER acordar nostra concepció política republicana , i el treball per la promoció d'un model d'estat REPUBLICÀ , FEDERAL , SOLIDARI I LAIC que abordi de veritat els problemes pendents de la vida política espanyola .
La III Trobada Estatal Republicà va aprovar l'impuls d'un procés Constituent Republicà al nostre país que superi l'actual crisi del règim monàrquic neoliberal i bipartidista actual , i on una nova Constitució de Drets Humans substitueixi l'actual , pràcticament lletra morta i absolutament buida de contingut . En aquest sentit , les organitzacions dels republicans de la JER no descartem , en el futur , promoure consultes populars amb taules al carrer sobre aquesta qüestió .
El document programàtic dels republicans aposta per la República Federal com a solució al problema territorial del nostre país , aposta per la República Laica per aconseguir un veritable estat aconfessional on sigui real la divisió de poders entre Església i Estat , i així mateix apostem per la República Solidària amb IGUALTAT i EQUITAT SOCIAL .

La III Trobada Estatal Republicà va aprovar estratègies de comunicació , extensió i organització , i així com diverses resolucions : sobre les Eleccions Europees , sobre el dret a decidir de Catalunya , sobre el cas ' Cristina de Borbó / Urdangarín ' , sobre els drets i la igualtat de la dona , de suport al 22 M , Marxes de la Dignitat ' , i per últim es va aprovar en una altra resolució una crida a celebrar la data del 14 d'abril ( aniversari de laII República ) amb manifestacions i actes públics a tot l'estat espanyol per la III República .

No hay comentarios:

Publicar un comentario