cercar :

miércoles, 5 de marzo de 2014

EUiA, el futur d'Europa a Santa Eulàlia de Ronçana



  El passat 28/02/2014 es va celebrar l’acte “el futur d’Europa i de l’euro” a Santa Eulàlia de Ronçana amb la participació de Mireia Rovira, responsable d’internacional de EUiA i assessora del grup parlamentari GUE/NGL al parlament europeu, Ramon Franquesa, professor d’economia mundial de la Universitat de Barcelona i membre del Front Cívic i Agustí Gonzalo, regidor a l’ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana per ICV-EUiA.

  A l’acte hi varen assistir persones de diverses localitats de la Vall del Tenes. Adjuntem un resum dels temes tractats:

·        Europa està en un període de canvis profunds originats per la voracitat del sistema financer que imposa pràctiques neoliberals sense límits. Sí aquests canvis no s’aconsegueixen des de l’esquerra es materialitzarà l’eclosió de l’extrema dreta feixista a tota Europa.

·        El contrapès que històricament ha fet la socialdemocràcia, ha quedat completament desactivat després del pacte CDU-SPD pel govern alemany amb consignes d’enfortir Alemanya empobrint encara més l’Europa del sud.

·        Els diners que flueixen des del BCE serveixen per enfortir el sistema financer, que rep diners quasi regalats i els presta a l’estat al 7%, incrementant constantment les xifres del dèficit públic. Es proposa crear mecanismes per destinar tots els diners per crear un nou sistema productiu que permeti crear ocupació i millorar el serveis públics com sanitat, educació i pensions.

·        Els diners que s’han utilitzat en rescatar bancs haurien estat suficients per garantir una renda mínima garantida de 664 euros mensuals a totes les persones en risc de pobresa i rescatar les persones és molt més important que rescatar bancs.

·        Es demana la derogació immediata de l’article 135 de la constitució que permet prioritzar el pagament del deute al banc abans que cobrir les necessitats dels ciutadans i que va ser aprovat per PSOE, PP i CIU.

·        Des de l’aplicació de les receptes neoliberals, el deute públic ha arribat al 100% del PIB pel transvasament  de diners públics a entitats privades. Cal fer una auditoria del deute, identificar el deute il·legítim i no pagar-lo.


·        No creiem en la Europa amb socis preferencials com Israel, que ocupa territoris palestins i massacra la seva població, El regne de Marroc que segueix ocupant el Sàhara Occidental i permetent l’espoli dels seus recursos naturals. No volem tanques assassines per protegir territori espanyol ni policies disparant als immigrants.

·        Els serveis bàsics per a la població, aigua, gas i electricitat, han d’estar controlats pels poders públics. És inacceptable que es prioritzi els negocis privats per damunt de les necessitats bàsiques dels ciutadans.


   Agraïm la presència dels ponents i assistents, alhora que ens proposem incrementar el debat polític a la Vall del Tenes amb totes les persones i organitzacions interessades en construir una societat més democràtica i orientada al benestar de les persones.

   EUiA Vallés Oriental.






No hay comentarios:

Publicar un comentario