cercar :

sábado, 21 de septiembre de 2013

Mollet, sobre el conflicte amb la comunitat musulmana Al Huda


  El PSUC viu, demana a  l'alcalde de Mollet que posi fi al conflicte que enfronta la comunitat musulmana Al Huda amb l’ajuntament de Mollet,  un conflicte que no beneficia ningú i s’agreuja dia a dia.

  Lamentem profundament que aquest conflicte s'estigui utilitzant de forma populista per part dels partits PSC- CIU i PP  de Mollet.

  La nova negativa del sr. Monràs de donar permís per a un centre cultural es veu a les clares que es vol discriminar una entitat per prejudicis religiosos o culturals i té aspecte de enquistar-se i crear enfrontament entre col·lectius.

  Consultades diverses fonts, fins i tot properes a l’ajuntament, traiem la conclusió  que no està clar que aquesta activitat no es pugui desenvolupar amb les normatives actuals  i tampoc sembla que hi hagi voluntat política per resoldre –ho.

  Denunciem que l’ajuntament no faciliti tota la informació sol·licitada pels grups municipals, vulnerant el dret d’informació dels grups polítics, i sembrant dubtes sobre la veracitat de les posicions del consistori. Si els tràmits han succeït com ho expliquen, perquè no mostren la documentació?.

  Des del PSUC Viu volem manifestar que considerem adequat per a usos culturals i fins i tot religiosos, el nou espai adquirit per la comunitat musulmana Al Huda  donat que és un espai de planta baixa sense habitatges a sobre, amb un ampli espai públic al davant i que millora les condicions del local que ja tenia aquesta comunitat.

   Des d'aquí volem donar suport a aquells partits que aposten pel diàleg com ICV-EUiA-ERC, IXM i d’altres col·lectius, per ser valents en la defensa dels principis en un tema que pot donar rèdits electorals però atenta a la convivència.


  Finalment fem una crida al Ajuntament, als veïns a la comunitat musulmana als partits polítics, entitats i als ciutadans, a buscar un acord sobre la base de la no discriminació de cap entitat, per raó de creences religioses.



No hay comentarios:

Publicar un comentario