cercar :

miércoles, 30 de enero de 2013

ACTE PSUC viu Baix Vallès NOUS ESPAIS PER L'ESQUERRA ALTERNATIVA








ACTE PSUC viu Baix Vallès
NOUS ESPAIS PER L'ESQUERRA ALTERNATIVA

   El passat divendres el Centre cultural La Marineta acollia l'acte organitzat pel PSUCviu del Baix Vallès assolint el que és ja el tercer acte obert en pocs mesos. En aquesta ocasió es tractava d'una taula rodona que pretenia posar a debat el repte de les esquerres alternatives en front la crisi sistèmica del capitalisme i quins nous espais es podien crear per avançar i treballar objectius comuns.

   La sala plena d'assistents demostrava l'interès de la ciutadania en les propostes alternatives. Els ponents configuraven una taula molt plural, amb l'Alberto López (alcalde de La Llagosta i vicepresident comarcal d'ICV), Txús Carrasco (membre d'IXM/CUP), Josemi Monguiló (membre de l'Assemblea Popular de Mollet i moviments socials), l'Àngel Pla (membre del PSUCviu i EUiA) i l'Àlex Francès (de Revolta global-Esquerra Anticapitalista).

   El debat moderat per Antonio López (regidor de Mollet per ICV-EUiA), va tenir com a punt destacat la determinació del capitalisme com a sistema insostenible que oprimeix a la classe treballadora i la necessitat de confluència en accions de democràcia real on la participació del ciutadà sigues clau. La necessitat d'avançar cap a un marc on les institucions i organitzacions polítiques escoltin i apliquin les propostes ciutadanes van ser el punt d'autocrítica dels partits, que van estendre la mà a la participació per canviar el model organitzatiu de la societat a nivell local, des de la base.
   
   A part de visions històriques i actuals del model organitzatiu basat en el mercantilisme de l'individu com és el capitalisme, els assistents van continuar la línia argumentativa dels ponents en quant a la participació i organització de les classes populars per combatre allò que ens reprimeix aportant la seva visió particular, compartint experiències i generant idees que faran possible l'encaix de les esquerres alternatives, tant les institucionals com les populars. Juntes amb l'objectiu de resistir el neoliberalisme i les seves mesures antisocials, començant a treballar des de perspectives locals a Mollet del Vallès i rodalies.
Es tancava l'acte amb bones impressions, amb la força i la il·lusió de que aquells a qui ens afecten les seves polítiques, tots nosaltres, ens aproparem per treballar conjuntament i serem la majoria que decideixi el futur, la resistència.

   PSUC viu Baix Vallès
     Secretaria de comunicació

No hay comentarios:

Publicar un comentario