cercar :

viernes, 26 de octubre de 2012

EL PSUC VIU FA L'ACTE A MOLLET “MARXISME I NACIONALISME




EL PSUC VIU FA L'ACTE A MOLLET  “MARXISME I NACIONALISME


El passat dimecres 24 va tenir lloc al Centre de Serveis el Lledoner la segona xerrada organitzada pel PSUCviu. En aquesta ocasió i sota el títol de “Marxisme i Nacionalisme” arrencava l'acte comptant amb la presència d'en Josep Llabina, membre del Comité Central del PSUCviu, expert en economia social i candidat de la coalició ICV-EUiA per les properes eleccions del 25N. A la taula de debat hi havien l'Antoni Vicente, membre de l'agrupació del PSUCviu Baix Vallès i Jose Fernández, membre de Joves Comunistes.

Aquest acte pretenia posar sobre la taula un tema d'actualitat com és el nacionalisme i generar debat amb una visió de la posició del PSUCviu sobre aquesta matèria. En primer lloc Jose Fernández va fer les presentacions i va exposar l'enfrontament de banderes entre el nacionalisme espanyol i el nacionalisme català, evidenciant l'acció de classe burgesa enfront els interessos de la classe treballadora. Tot seguit l'Antoni Vicente va fer un bon anàlisi del sentiment de la nacionalitat, el fracàs de la Constitució del 78, les propostes actuals sobre model de societat que arriben des de CiU i el tipus de model que volem defensar des de la nostra agrupació. Per acabar la part teòrica, en Josep Llabina va fer un exhaustiu repàs històric dels diferents posicionaments marxistes sobre la qüestió nacional, evidenciant la dialèctica marxista enfront els dogmatismes polítics. Va concloure amb la defensa de la proposta de model federal, tant per l'Estat espanyol plurinacional com per la Unió Europea.

Per finalitzar l'acte es va obrir el torn d'intervencions als assistents, que van donar la seva visió de la situació actual coincidint en la deixadesa dels governs actuals en les qüestions socials, prioritzant la guerra de banderes per obtenir beneficis polítics. Es va criticar el pseudoindependentisme de CiU i la seva hipocresia política al Congrès i al Parlament. També es va parlar d'alternatives i de lluites socials com la vaga del 14N.

Algunes idees importants que van sortir a la llum van ser el deteriorament de la “marca España” per culpa de les retallades a tot l'Estat, la necessitat de lluites polítiques i creació d'alternativa contra el model de CiU, la necessitat de crear consciència a la classe treballadora davant la confusió creada per amagar les privatitzacions, corrupcions i retallades en serveis públics, els privilegis de les grans corporacions, entre d'altres.

Així va finalitzar el col·loqui amb la presència dels  assistents, compromesos i amb les idees aclarides sobre la situació actual en termes de nacionalisme i la posició del PSUCviu, en defensa de la catalanitat, l'Estat federal i el dret a decidir del poble sobre totes les qüestions que afectin directament a la classe treballadora.


Psuc viu Baix Valles ( Mollet del Valles)

No hay comentarios:

Publicar un comentario